
Košíček z křehkého těsta, plněný sametovou čokoládou a zdobený šťavnatým ovocem. Skvělá kombinace a roztomilost. Upozornění: jsou tak hezké, že Vám bude skoro líto je sníst.
Na 25 kusů (záleží na velikosti formiček)
250 g hladké mouky
3 lžíce cukru moučka
3 lžíce kakaa
175 g másla
2 žloutky
Ganache:
250 ml smetany ke šlehání
250 g čokolády (alespoň 50%)
V míse smícháme mouku, kakao a cukr a přidáme žloutky a máslo nakrájené na malé kousky (případně můžeme nastrouhat na struhadle s většími očky). Vše vypracujeme v těsto, ze kterého utrhujeme menší kousky a vmáčkneme do formiček. Dno propícháme vidličkou a dáme alespoň na hodinu do lednice. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme asi 20 - 25 minut.
Mezitím si připravíme ganache: Ve vodní lázni rozpouštíme čokoládu ve smetaně a vymícháme v hladký krém. Upečené tartaletky necháme mírně zchladnout a vyklepneme a po úplném vychladnutí plníme krémem a zdobíme čerstvým ovocem nebo nasekanými ořechy.
Recept je z blogu Děvče u plotny.
Comments