DSC_1002.JPG
  • Holka v zástěře

Čokoládové tartaletky


Košíček z křehkého těsta, plněný sametovou čokoládou a zdobený šťavnatým ovocem. Skvělá kombinace a roztomilost. Upozornění: jsou tak hezké, že Vám bude skoro líto je sníst.  

Na 25 kusů (záleží na velikosti formiček) 250 g hladké mouky 3 lžíce cukru moučka 3 lžíce kakaa 175 g másla 2 žloutky

Ganache:

250 ml smetany ke šlehání 250 g čokolády (alespoň 50%)

V míse smícháme mouku, kakao a cukr a přidáme žloutky a máslo nakrájené na malé kousky (případně můžeme nastrouhat na struhadle s většími očky). Vše vypracujeme v těsto, ze kterého utrhujeme menší kousky a vmáčkneme do formiček. Dno propícháme vidličkou a dáme alespoň na hodinu do lednice. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme asi 20 - 25 minut.

Mezitím si připravíme ganache: Ve vodní lázni rozpouštíme čokoládu ve smetaně a vymícháme v hladký krém. Upečené tartaletky necháme mírně zchladnout a vyklepneme a po úplném vychladnutí plníme krémem a zdobíme čerstvým ovocem nebo nasekanými ořechy.

Recept je z blogu Děvče u plotny.

283 zobrazení
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2018 Holka v zástěře