top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Burgerové housky


Mám ráda letní večery, sezení s kamarády u grilu, povídání se skleničkou v ruce, sluníčko zapadá a připravuje se večeře... Akorát mi vždycky bylo líto, že burger, u kterého si dáváme záležet na výběru masa, hrubosti namletí a propečenosti slaniny, nakonec přikryjeme pomuchlanou houskou z igelitu. Chtěla jsem proto vyzkoušet domácí a teď už jiné nechci!

 

Na 12 ks:

560 g hladké mouky 290 ml plnotučného mléka 105 g uvařených brambor ve slupce typu C 57 g změklého másla 40 g cukru krupice 8 g sušeného droždí 9 g soli 1 vejce velikosti L

Na dokončení: 1 vejce + 1 lžíce plnotučného mléka na potření sezamová semínka

Mléko v kastrůlku ohřejeme na 37°C (když do mléka dáme prst, nesmí to pálit), přidáme droždí a cukr, promícháme a necháme vzejít kvásek.

Do mísy dáme mouku, sůl a máslo které hodně rozdrobíme. Přidáme kvásek, najemno nastrouhanou bramboru a vejce. Vypracujeme hladké, mírně lepivé těsto, pomoučíme a přikryjeme utěrkou. Dáme kynout asi na 60-90 minut.

Vykynuté těsto vyklopíme z mísy, prohněteme a na pomoučeném vále vyválíme na obdélník.Ten srolujeme do ruličky, znovu vyválíme a stočíme. Rozdělíme na 12 kusů, které vyválíme do kuličky. Ty dáme na plech vyložený pečicím papírem, zakryjeme utěrkou a necháme zase 60-90 minut kynout. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka a posypeme sezamem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15-20 minut. Za recept na housky děkuju Kublance.

398 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page