
Pokud milujete čokoládu s čokoládou, plněnou čokoládou, tenhle recept je přesně pro vás. V tomhle těstě je totiž o dost víc čokolády a kakaa než mouky.
Na asi 6 ks:
140 g změklého másla
50 g hladké mouky
50 g kakaa
75 g prošlehaných vajec
160 g cukru krupice
1 lžička vanilkového extraktu
100 g čokoládových pecek nebo nahrubo nasekané čokolády (minimálně 50%)
špetka soli
cukr moučka na posypání
Mouku, kakao a sůl prosejeme do mísy a důkladně promícháme. Máslo vyšleháme do krému, až zesvětlá. V další míse vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, přidáme vanilkový extrakt a vše po částech smícháme dohromady. Vznikne velmi husté těsto, do kterého nakonec zamícháme nasekanou čokoládu. Mísu s těstem zakryjeme a necháme v chladnější místnosti asi 2 hodiny odpočívat. Troubu předehřejeme na 180 °C, těsto vložíme do potravinářského sáčku a naplníme formičky až těsně pod okraj. Já si formičku udělala z pevného samonosného košíčku na muffiny – rozlepila, zmenšila průměr, secvakla sešívačkou, zespoda udělala dno z alobalu a naplnila. Pečeme asi 12-16 minut, zda je upečeno, vyzkoušíme špejlí – pokud vyjde čistá, je hotovo. Po upečení asi po 10 minutách vyklopíme, necháme mírně vychladnout, podáváme posypané moučkovým cukrem a nakyslým ovocem (například rozvarem z malin).
Za recept děkuju Kublance.
Comments