• Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2018 Holka v zástěře

DSC_1002.JPG
  • Holka v zástěře

Chocolate Bouchons


Pokud milujete čokoládu s čokoládou, plněnou čokoládou, tenhle recept je přesně pro vás. V tomhle těstě je totiž o dost víc čokolády a kakaa než mouky.

Na asi 6 ks: 140 g změklého másla 50 g hladké mouky 50 g kakaa 75 g prošlehaných vajec 160 g cukru krupice 1 lžička vanilkového extraktu 100 g čokoládových pecek nebo nahrubo nasekané čokolády (minimálně 50%) špetka soli cukr moučka na posypání

Mouku, kakao a sůl prosejeme do mísy a důkladně promícháme. Máslo vyšleháme do krému, až zesvětlá. V další míse vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, přidáme vanilkový extrakt a vše po částech smícháme dohromady. Vznikne velmi husté těsto, do kterého nakonec zamícháme nasekanou čokoládu. Mísu s těstem zakryjeme a necháme v chladnější místnosti asi 2 hodiny odpočívat. Troubu předehřejeme na 180 °C, těsto vložíme do potravinářského sáčku a naplníme formičky až těsně pod okraj. Já si formičku udělala z pevného samonosného košíčku na muffiny – rozlepila, zmenšila průměr, secvakla sešívačkou, zespoda udělala dno z alobalu a naplnila. Pečeme asi 12-16 minut, zda je upečeno, vyzkoušíme špejlí – pokud vyjde čistá, je hotovo. Po upečení asi po 10 minutách vyklopíme, necháme mírně vychladnout, podáváme posypané moučkovým cukrem a nakyslým ovocem (například rozvarem z malin).


Za recept děkuju Kublance.


25 zobrazení
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty