top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Churros


Když jsme letěli do Barcelony, představovala jsem si, jak budeme jíst tapas a chodit po městě s kornoutkem churros. S tapas problém nebyl, ale sehnat dobré křupavé churros trochu ano. Nakonec jsme je našli a já si tímhle receptem Španělsko znovu připomínám.

 

45 g másla 265 ml vody špetka soli celá skořice 140 g hladké mouky 1 malé vejce

Na obalení:

100 g cukru krupice 1 lžička mleté skořice

Čokoláda na namáčení:

60 g hořké čokolády 50 ml šlehačky

Do hrnce dáme vodu, přidáme máslo a skořici. Jakmile se voda začne vařit, skořici vyndáme, přidáme trochu vanilkového extraktu a za stálého míchání přidáváme po částech prosátou mouku. Mícháme, aby vznikla hladká směs bez žmolků. Necháme asi 2 minuty odstát a vmícháme vejce a pořádně rozmícháme do hladkého těsta.


Do hrnce vlijeme slunečnicový olej a necháme ho na středním plameni rozpálit. Těsto vložíme do sáčku s hvězdicovou koncovkou a do rozpáleného oleje vytlačíme asi 6 cm dlouhé kousky, smažíme po obou stranách dozlatova.

Po usmažení dáme na papírovou utěrku okapat a ještě teplé obalíme v cukru se skořicí. Neskladujte je v krabici, pod pokličkou apod., jinak vám „zgumovatí“ a nebudou křupat, ideálně je ihned po usmažení podávejte.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme smetanu a mícháme až se obě suroviny spojí v hladký krém. Churros namáčíme do čokolády.

335 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page