DSC_1002.JPG
  • Holka v zástěře

Dvojctihodné koláče


Vybrat si koláček s povidly, nebo s tvarohem? A co takhle obě náplně dohromady? Povidla uvnitř a tvaroh nahoře. Nebo naopak! Krásně měkké a nadýchané, k nedělnímu čaji jako stvořené.

Na 20 koláčků:

350 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 2 lžíce rozpuštěného másla 3 lžíce oleje 260 ml mléka 25 g droždí 2 žloutky špetka soli 75 g cukru krupice citrónová kůra vanilka nebo vanilkový extrakt

Náplň:

povidla

Tvarohová náplň:

250 g tvaroh v alobalu vanilkový cukr vejce rozinky

Drobenka:

změklé máslo polohrubá mouka cukr krupice

Do hrníčku dáme trochu vlažného mléka, rozdrobíme droždí a přisypeme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, vlijeme kvásek, přidáme žloutky, zbytek mléka, cukr, rozpuštěné máslo, olej, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, vanilku a sůl.

Vypracujeme vláčné těsto, posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Po vykynutí vyválíme plát vysoký asi 1 cm a vykrajujeme skleničkou kolečka, na která dáme lžičku povidel nebo tvarohu, zabalíme a dáme na máslem vymazaný plech spojem dolů a uprostřed prsty vytvoříme důlek.


Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a do důlku dáme jinou náplň, než kterou jsme použili na vnitřek koláčku. Posypeme drobenkou (nebo jí vynecháme a po upečení jen pocukrujeme) a dáme do trouby vyhřáté na 170°C asi na 40 minut, až okraje začnou zlátnout.

Recept od http://dolcevita.blog.cz/

35 zobrazení
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2018 Holka v zástěře