Francie mi k srdci moc nepřirostla, ale musím uznat, že některý věci mají vymyšlený dobře. Jako třeba tyhle toasty. :-)
6 plátků toastového chleba
150 ml smetany 33% – 40 %
3 vejce
vanilka
1 – 2 lžíce cukru moučka
½ lžičky skořice
špetka soli
máslo
ovoce
javorový sirup
Pánev rozehřejeme na středním stupni a až se rozehřeje, přidáme kousek másla. Vejce prošleháme se smetanou, vanilkou, skořicí a cukrem moučka. Toastový chléb omočíme ve směsi z obou stran, položíme na rozpálenou pánev a opečeme z obou stran dozlatova. Podáváme s kouskem másla, polité javorovým sirupem nebo medem a ovocem.
Tip: Vyzkoušejte french toasty z plátků vánočky, máslové briošky nebo croissantu.
Comments