top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Grissini


„To jsou dobrý okraje od pizzy!“ ozvalo se na večírku, kam jsem tyhle tyčinky přivezla. A na rozdíl od okrajů nezůstaly ležet stranou, ale snědly se hodně rychle. Voní po bylinkách a parmazánu, křupou a jsou dobré s jogurtovým dipem nebo jen tak.

 

Na asi 50 kusů:

500 g hladké mouky 42 g droždí (1 kostka) 300 ml teplé vody 1 lžička třtinového cukru 2 lžíce sušeného koření – Italské nebo Provensálské 40 g parmazánu sůl

Do misky nalijeme teplou vodu, přidáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do další misky prosejeme mouku a přisypeme sůl. Přidáme bylinky a najemno nastrouhaný parmazán a vypracujeme těsto. Lehce zaprášíme moukou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

Troubu předehřejeme na 170°C, těsto vyválíme na plát vysoký asi 1 cm a nakrájíme na proužky. Ty můžeme lehce zatočit a přeneseme na plech. Pečeme v troubě asi 30 minut.

Podáváme samotné, obalené tyrolskou šunkou nebo s jogurtovým dipem. Ten připravíme z bílého jogurtu, prolisovaného česneku, špetky soli a šťávy z citrónu.

184 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page