
Vypadá to jako obyčejnej štrúdl... A je to úplně obyčejnej štrúdl. Akorát vyžaduje o trochu víc času na přípravu a trošku trpělivosti. Tak jestli se Vám chce hrát a máte doma listové těsto, pusťte se do toho.
1 balení listového těsta
červená jablka
skořice
třtinový cukr
máslo
Jablka omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Nakrájíme na tenké plátky, které dáme do misky s vodou a citrónem (aby jablka nezhnědla). Listové těsto rozválíme na tenký plát o rozměru asi 30x40 cm. Ten potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem se skořicí a rozdělíme na 3 přibližně stejné pruhy.
Jablka dáme asi na 3 minuty do mikrovlnky, aby změkla a nelámala se při ohýbání. Poté je necháme osušit na papírové utěrce, klademe vedle sebe na pruh těsta, aby červená slupka vykukovala. Přeložíme těsto na sebe (viz obrázek) a zamotáme do šneka. Vložíme do formy na muffiny, kterou jsme vytřeli kouskem másla. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-200°C asi 40 minut (těsto se musí propéct uprostřed). Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Comments