top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Jogurtové vafle


Vstát do tichého, mrazivého rána, vzít si teplé ponožky, zachumlat pod deku s velkou sladkou snídaní... Přesně pro taková víkendová rána jsou tyhle vafle. Lehce křupavé, polité javorovým sirupem a posypané ořechy.

 

Na 6 vaflí:

150 g bílého jogurtu 50 g rozpuštěného másla 80 g pšeničné mouky 15 g kukuřičného škrobu 30 g javorového sirupu nebo medu 1 vejce 1 lžička kypřicího prášku větší špetka jedlé sody vanilka špetka soli

V míse smícháme jogurt, javorový sirup a vejce, přidáme zrníčka z vanilkového lusku (nebo vanilkovou esenci). Ve druhé míse smícháme suché suroviny – mouku, škrob, prášek do pečiva a sodu. Obě směsi smícháme dohromady, přilijeme máslo a jen zlehka promícháme, aby se suroviny spojily, nepřešleháváme.

Když se vaflovač rozehřeje, potřeme plotýnky tukem (ideální je přepuštěné máslo, vydrží vysoké teploty) a na každou z nich naneseme lžící část těsta. Čas přípravy záleží na Vašem vaflovači, u mě je to asi 7 minut. Hotové vafle podáváme lehce pocukrujeme a podáváme s ovocem, šlehačkou nebo jogurtem.

Recept je z webu Kitchenette.

782 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Pribináček

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page