Holka v zástěře
Klášterní rohlíčky
Aktualizováno: 15. 11. 2018

Velmi křehké čokoládové rohlíčky, sypané vlašskými ořechy, které Vám provoní celý byt.
50 g čokolády, nastrouhané najemno 140 g hladké mouky 100 g másla 1 žloutek 100 g mletých vlašských ořechů 30 g moučkového cukru
Na polevu: 100 g čokolády 30 g másla nebo čokoládová poleva.
Čokoládu nastrouháme, nebo nasekáme na co nejmenší kousky a dáme do mrazáku. Všechny ostatní suroviny smícháme a zpracujeme v kouli, kterou dáme na hodinu do ledničky. Poté zapracujeme čokoládu a dáme opět na chvíli chladit.
Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 12 minut při teplotě 160°C. Necháme vychladnout do druhého dne, poté namáčíme v čokoládě a posypeme sekanými vlašskými ořechy.