Velmi křehké čokoládové rohlíčky, sypané vlašskými ořechy, které Vám provoní celý byt.
50 g čokolády, nastrouhané najemno
140 g hladké mouky
100 g másla
1 žloutek
100 g mletých vlašských ořechů
30 g moučkového cukru
Na polevu:
100 g čokolády
30 g másla
nebo čokoládová poleva.
Čokoládu nastrouháme, nebo nasekáme na co nejmenší kousky a dáme do mrazáku. Všechny ostatní suroviny smícháme a zpracujeme v kouli, kterou dáme na hodinu do ledničky. Poté zapracujeme čokoládu a dáme opět na chvíli chladit.
Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 12 minut při teplotě 160°C. Necháme vychladnout do druhého dne, poté namáčíme v čokoládě a posypeme sekanými vlašskými ořechy.
Comentários