top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Klášterní rohlíčky

Aktualizováno: 15. 11. 2018


Velmi křehké čokoládové rohlíčky, sypané vlašskými ořechy, které Vám provoní celý byt.

 

50 g čokolády, nastrouhané najemno 140 g hladké mouky 100 g másla 1 žloutek 100 g mletých vlašských ořechů 30 g moučkového cukru

Na polevu: 100 g čokolády 30 g másla nebo čokoládová poleva.

Čokoládu nastrouháme, nebo nasekáme na co nejmenší kousky a dáme do mrazáku. Všechny ostatní suroviny smícháme a zpracujeme v kouli, kterou dáme na hodinu do ledničky. Poté zapracujeme čokoládu a dáme opět na chvíli chladit.

Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 12 minut při teplotě 160°C. Necháme vychladnout do druhého dne, poté namáčíme v čokoládě a posypeme sekanými vlašskými ořechy.


162 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page