top of page
DSC_1002.JPG
Obrázek autoraHolka v zástěře

Kynuté buchty




Kynuté buchty plněné tvarohem, mákem nebo povidly. Myslím, že pro tyhle by líný Honza z pece klidně seskočil!

 

500 g hl. mouky 250 ml mléka 2 vejce špetka soli 50 g másla ½ kostky droždí (20 g) 150 g cukru krupice sádlo na potření buchet 1 lžíce másla rum

Tvarohová náplň:

250 g měkkého tvarohu 1 lžíce rozinek namočených v rumu 2 žloutky 60-100 g cukru moučka

Mléko rozdělíme do dvou kastrůlků a oba lehce zahřejeme. V jednom rozpustíme máslo a do druhého dáme trochu cukru a rozdrobíme droždí. Necháme nakynout kvásek.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme špetku soli, zbytek cukru, rozklepneme vejce a přilijeme ohřáté mléko s máslem a kvásek. Vypracujeme v hladké těsto, poprášíme moukou, mísu přikryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo kynout, dokud neznásobí svůj objem. Z těsta na pomoučeném vále vyválíme asi 1 cm silný plát, skleničkou vykrájíme kolečka, která budeme plnit. Doprostřed každého kolečka dáme trochu náplně, okraje těsta přehneme a a stiskneme k sobě. Zlehka vyválíme kuličky a klademe spojem dolů do pekáče vymazaného rozpuštěným sádlem. Důkladně ze všech stran potřeme každou buchtu sádlem a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 25 minut dozlatova.

V kastrůlku zpěníme máslo s rumem a ještě horké buchty po upečení pomažeme. Při podávání pocukrujeme.

Recept je z kuchařky Romana Vaňka Poklady klasické české kuchyně.

729 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page