top of page
DSC_1002.JPG
Obrázek autoraHolka v zástěře

Kynuté lívance

Aktualizováno: 19. 9. 2018


Podle wikipedie je prý lívanec druh moučníku podobný palačince. Pche! Palačinky nejsou pro tyhle krasavce vůbec žádný soupeř. Nadýchané lívanečky, polité javorovým sirupem, třeba s kouskem rozpouštějícího se másla versus tenká placička natřená marmeládou? Recept na vítěze máte tady.

 

Na asi 16 lívanců:

700 ml mléka 400 g polohrubé mouky 20 g droždí (půl kostky) 40 g cukru moučka 2 vejce špetka soli

Na ozdobení:

ovoce, řecký jogurt, javorový sirup... podle Vaší chuti

Nejdříve si připravíme kvásek: do hrnku nalijeme trochu teplého mléka, přisypeme špetku cukru a rozdrobíme droždí. V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přilijeme kvásek. Ve zbytku mléka rozšleháme dvě vejce a přilijeme do směsi. Promícháme, přikryjeme čistou utěrkou a dáme asi na 45 minut na teplé místo kynout.

Lívanečník rozpálíme na středním plameni a vytřeme přepuštěným máslem nebo kokosovým olejem, lžící nabíráme těsto (po vykynutí už nepromícháváme) a smažíme po obou stranách dozlatova. 

298 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

留言


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page