top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Linecké s lemon curd

Aktualizováno: 12. 8. 2019



Formu na beránka nemám, upéct jidáše jsem na Zelený čtvrtek nestihla, takže jsem udělala velikonoční cukroví. Při vykrajování asi čtyřicátého vajíčka mi už ten tvar připomínal spíš avokádo a doufala jsem, že v tom někdo to vejce pozná. A jestli ne, tak to radši dopředu hlásím. :-) 

 

Linecké:

70 g cukru moučka 140 g másla 210 g hladké mouky žloutek

Suché ingredience smícháme a zapracujeme žloutek a změklé máslo. Vypracujeme šišku těsta, kterou dáme přes noc do ledničky. Následující den z těsta vyválíme placku asi 3 mm vysokou a vykrajujeme kolečka. Do poloviny koleček uprostřed vykrojíme ještě malé kolečko. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova, trvá to asi 8 minut. Spodní část cukroví potřeme lemon curd a přiklopíme.

Lemon curd:

70 ml citronové šťávy 60 až 80 g moučkového cukru (podle chuti) 4 žloutky 50 g másla nastrouhaná kůra ze 2 citronů

Citrony důkladně omyjeme a nastrouháme. Potom z nich vymačkáme šťávu a všechny suroviny kromě másla smícháme a na mírném plameni za stálého míchání zahříváme asi 2 minuty. Poté přidáme máslo nakrájené na kousky a vaříme další 3 minuty, směs během toho zhoustne asi jako pudink. Nakonec propasírujeme přes sítko a zbavíme tak směs kousků kůry a vlijeme do skleničky. Skladujeme v lednici maximálně týden.


1 334 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page