top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Makový závin

Aktualizováno: 26. 9. 2018



Makové koláče a záviny mají jednu velkou nevýhodu. Většinou je potřeba se prokousat vrstvou suchého těsta, abyste se dostali k sotva milimetrové vrstvě náplně. U tohohle závinu je to ale přesně naopak! Hodně náplně a tenké těsto, které to vlastně jen drží pohromadě.

 

Na 1 závin 250 g listového těsta  300 g mletého máku 200 g kysané smetany 120 g - 130 g moučkového cukru 1 lžíce bramborového škrobu 2 vejce 2 kyselejší jablka 1 vejce na potření cukr moučka na posypání

Troubu rozehřejeme na 190°C a plech vyložíme pečicím papírem. Těsto rozválíme na tenký plát. Mák smícháme s nahrubo nastrouhanými jablky, přidáme cukr, bramborový škrob, kysanou smetanu a vejce. Náplň rozetřeme na těsto a zabalíme, nebo můžeme jen přeložit a spojem dolů položit na plech. Konce zahneme a složíme pod závin, aby náplň nevytekla. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct asi na 30 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.


Recept je z blogu Laskominy od Maryny.

758 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page