top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Makronky

Aktualizováno: 15. 11. 2018


Makronky jsou hrozně náladový, o výsledku rozhoduje mnoho faktorů - použitý pečicí papír, vlhkost vzduchu při zasychání, stáří použitých bílků a tak dál. Občas mi polovina plechu popraská a nevím proč. Pokud vás nic z toho ale neodradilo a máte je rádi, směle do toho. :-)

 

138 g mandlové mouky nebo velmi jemně mletých mandlí 125 g cukru moučka 105 g bílků 105 g cukru krupice 1 lžička holandského kakaa

Na náplň: 200 g čokolády 100 g smetany ke šlehání

Dva plechy vyložte pečícím papírem, nebo použijeme silikonovou podložku na makronky. Mandlovou mouku prosejeme přes jemné síto spolu s moučkovým cukrem. Dáme šlehat bílky a cukr krupici. Šleháme na nízké otáčky, dokud se cukr nerozpustí a poté rychlost zvýšíme až sníh bude lesklý, ale pořád ještě trochu tekutý. Přidáme otáčky na maximum a šleháme dál, vznikne hodně pevný sníh.


Přidáme kakao a šleháme ještě asi minutu. Přisypeme prosáté mandle s cukrem a obracíme stěrkou, až vznikne lehce tekutá směs.


Naplníme cukrářský sáček s hladkou koncovkou (bez zdobení) a na plech nastříkáme kolečka. Každým plechem několikrát praštíme, aby zmizely vzduchové bubliny – makronky by jinak praskly. Necháme na plechu zaschnout, přibližně 30 minut, ale v případě vyšší vlhkosti vzduchu to může být déle – vyzkoušejte se lehce dotknout skořápky, pokud je suchá, můžou makronky do trouby. Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 18-20 minut. Po vyndání z trouby hned stáhneme pečící papír, aby se dál od horkého plechu nepekly.

Mezitím si připravíme krém - ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které přidáme smetanu. Po vychladnutí dáme do lednice a vyšleháme. Naplníme cukrářský sáček a vychladlé makronky odloupneme z papíru a plníme.

Recept na skořápky je od makronkové královny: www.chezlucie.cz.


161 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page