Holka v zástěře
Malinové koláčky
Aktualizováno: 4. 12. 2018

Léto nebo Vánoce? Tyhle křehké koláčky v sobě mají obojí - připomínají chutí vánoční cukroví, ale uvnitř je šťavnatá malina. Na jejich přípravu nemusíte čekat do července - do těsta se totiž používají maliny jenom mražené.
Na asi 40 koláčků: 300 g hladké mouky 200 g změklého másla 100 g moučkového cukru 60 g mletých vlašských ořechů ½ citrónu 1 lžička vanilkového extraktu mražené maliny moučkový cukr na obalení
V míse smícháme mouku s cukrem a ořechy. Přidáme citrónovou kůru nastrouhanou najemno a šťávu z ½ citrónu. Promícháme a přidáme změklé máslo a vanilkový extrakt. Zpracujeme v těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme přes noc do lednice.
Následující den necháme těsto povolit, předehřejeme troubu na 180°C a na vále vyválíme z těsta plát vysoký asi 3 mm a vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Na každé kolečko položíme mraženou malinu (nepoužívejte čerstvé, jsou hodně měkké a rozmáčkly by se a nešly zabalit) a zabalíme do kuličky. Klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut. Vychladlé koláčky obalujeme v moučkovém cukru.