top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Malinové koláčky

Aktualizováno: 4. 12. 2018


Léto nebo Vánoce? Tyhle křehké koláčky v sobě mají obojí - připomínají chutí vánoční cukroví, ale uvnitř je šťavnatá malina. Na jejich přípravu nemusíte čekat do července - do těsta se totiž používají maliny jenom mražené.

 

Na asi 40 koláčků: 300 g hladké mouky 200 g změklého másla 100 g moučkového cukru 60 g mletých vlašských ořechů ½ citrónu 1 lžička vanilkového extraktu mražené maliny moučkový cukr na obalení

V míse smícháme mouku s cukrem a ořechy. Přidáme citrónovou kůru nastrouhanou najemno a šťávu z ½ citrónu. Promícháme a přidáme změklé máslo a vanilkový extrakt. Zpracujeme v těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme přes noc do lednice.

Následující den necháme těsto povolit, předehřejeme troubu na 180°C a na vále vyválíme z těsta plát vysoký asi 3 mm a vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Na každé kolečko položíme mraženou malinu (nepoužívejte čerstvé, jsou hodně měkké a rozmáčkly by se a nešly zabalit) a zabalíme do kuličky. Klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut. Vychladlé koláčky obalujeme v moučkovém cukru.

293 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page