Holka v zástěře
Mrkvový dort

Mrkvový dort bude chutnat i těm, kdo zeleninu příliš nemusí. Vláčný, s jemně navinulým krémem. Žádná dusivka!
4 vejce 1 a ¼ hrnku slunečnicového oleje 2 hrnky hnědého cukru 2 hrnky polohrubé mouky 2 lžičky vanilkového extraktu 2 lžičky prášku do pečiva ½ lžičky soli 2 lžičky skořice 3 hrnky mrkve nastrouhané nahrubo hrst vlašských ořechů
Krém:
600 g Philadelphie 1 hrnek cukru moučka 2 lžíce másla
Na ozdobu:
marcipán potravinářské barvivo (oranžová a zelená, příp. červená + žlutá) nebo vlašské ořechy
Troubu předehřejeme na 175°C. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem, přidáme sypké suroviny a po částech vmícháme olej. Ořechy nasekáme a mrkev nastrouháme nahrubo a vmícháme do těsta. Formu na dort vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou a těsto rozetřeme do formy. Pokud při pečení dort rychle hnědne, přikryjeme ho alobalem. Peče se přibližně 60 minut.
V míse smícháme Philadelphii s cukrem a rozpuštěným máslem. Korpus po úplném vychladnutí rozkrojíme, naplníme a krémem potřeme i vršek a boky dortu. Můžeme ozdobit marcipánovými mrkvičkami nebo půlkami vlašských ořechů.