
Mrkvový dort bude chutnat i těm, kdo zeleninu příliš nemusí. Vláčný, s jemně navinulým krémem. Žádná dusivka!
4 vejce
1 a ¼ hrnku slunečnicového oleje
2 hrnky hnědého cukru
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžičky vanilkového extraktu
2 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky soli
2 lžičky skořice
3 hrnky mrkve nastrouhané nahrubo
hrst vlašských ořechů
Krém:
600 g Philadelphie
1 hrnek cukru moučka
2 lžíce másla
Na ozdobu:
marcipán
potravinářské barvivo (oranžová a zelená, příp. červená + žlutá)
nebo vlašské ořechy
Troubu předehřejeme na 175°C. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem, přidáme sypké suroviny a po částech vmícháme olej. Ořechy nasekáme a mrkev nastrouháme nahrubo a vmícháme do těsta. Formu na dort vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou a těsto rozetřeme do formy. Pokud při pečení dort rychle hnědne, přikryjeme ho alobalem. Peče se přibližně 60 minut.
V míse smícháme Philadelphii s cukrem a rozpuštěným máslem. Korpus po úplném vychladnutí rozkrojíme, naplníme a krémem potřeme i vršek a boky dortu. Můžeme ozdobit marcipánovými mrkvičkami nebo půlkami vlašských ořechů.
Comentarios