top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Mrkvový dort


Mrkvový dort bude chutnat i těm, kdo zeleninu příliš nemusí. Vláčný, s jemně navinulým krémem. Žádná dusivka!

 

4 vejce 1 a ¼ hrnku slunečnicového oleje 2 hrnky hnědého cukru 2 hrnky polohrubé mouky 2 lžičky vanilkového extraktu 2 lžičky prášku do pečiva ½ lžičky soli 2 lžičky skořice 3 hrnky mrkve nastrouhané nahrubo hrst vlašských ořechů

Krém:

600 g Philadelphie 1 hrnek cukru moučka 2 lžíce másla

Na ozdobu:

marcipán potravinářské barvivo (oranžová a zelená, příp. červená + žlutá) nebo vlašské ořechy

Troubu předehřejeme na 175°C. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem, přidáme sypké suroviny a po částech vmícháme olej. Ořechy nasekáme a mrkev nastrouháme nahrubo a vmícháme do těsta. Formu na dort vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou a těsto rozetřeme do formy. Pokud při pečení dort rychle hnědne, přikryjeme ho alobalem. Peče se přibližně 60 minut.

V míse smícháme Philadelphii s cukrem a rozpuštěným máslem. Korpus po úplném vychladnutí rozkrojíme, naplníme a krémem potřeme i vršek a boky dortu. Můžeme ozdobit marcipánovými mrkvičkami nebo půlkami vlašských ořechů.

828 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page