Příprava panna cotty zabere 10 minut a potřebovat na ni budete 3 suroviny a nějaké ovoce. Odměnou za několik hodin čekání během které bude dezert tuhnout v lednici, Vám bude jemný lahodný krém.
Na 4 porce
500 ml smetany
3 plátky želatiny
lžíce cukru krupice
vanilka (nemusí být)
Na ozdobu
ovoce (maliny, jahody)
cukr krupice
prášková želatina
Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat. Mezitím zahřejeme na mírném ohni smetanu s cukrem, vyškrábeme zrníčka z vanilky a přidáme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Nalijeme do skleniček a dáme alespoň na 8 hodin do lednice.
Mražené ovoce rozehřejeme s troškou vody, propasírujeme a šťávu nalijeme zpět do kastrůlku, přidáme cukr podle chuti a trochu želatiny podle návodu na obalu. Necháme mírně vychladnout, protože horký rozvar by rozpustil ztuhlou smetanu, nalijeme a necháme vychladnout.
Comments