top of page
DSC_1002.JPG

Panna Cotta (bez lepku)

  • Obrázek autora: Holka v zástěře
    Holka v zástěře
  • 20. 8. 2016
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 17. 10. 2022


Příprava panna cotty zabere 10 minut a potřebovat na ni budete 3 suroviny a nějaké ovoce. Odměnou za několik hodin čekání během které bude dezert tuhnout v lednici, Vám bude jemný lahodný krém.

Na 4 porce

500 ml smetany 3 plátky želatiny lžíce cukru krupice vanilka (nemusí být)

Na ozdobu

ovoce (maliny, jahody) cukr krupice prášková želatina

Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat. Mezitím zahřejeme na mírném ohni smetanu s cukrem, vyškrábeme zrníčka z vanilky a přidáme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Nalijeme do skleniček a dáme alespoň na 8 hodin do lednice.

Mražené ovoce rozehřejeme s troškou vody, propasírujeme a šťávu nalijeme zpět do kastrůlku, přidáme cukr podle chuti a trochu želatiny podle návodu na obalu. Necháme mírně vychladnout, protože horký rozvar by rozpustil ztuhlou smetanu, nalijeme a necháme vychladnout.

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page