top of page
DSC_1002.JPG
Obrázek autoraHolka v zástěře

Pavlova


Sněhová pusinka, křupavá a uvnitř vláčná, zdobená šlehačkou a ovocem, se v puse úplně rozplyne. Lehká jako sukně baletky Anny Pavlovy, po které má jméno.

 

4 bílky 200 g jemného cukru krupice lžička kukuřičného škrobu lžička bílého vinného octa 500 ml smetany ovoce

Troubu předehřejeme na 175°C. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, po částech do něj přisypáváme cukr a škrob, nakonec přilijeme ocet. Na plech vyložený pečícím papírem lžícemi tvoříme kupičky, které uprostřed prohloubíme, aby v nich lépe držela šlehačka. (Můžeme taky udělat jednu velkou pusinku a Pavlovu podávat jako dort).


Vložíme do spodní části trouby a teplotu ihned snížíme na 100°C a pečeme asi hodinu a půl. Po upečení necháme pusinky vychladnout, zdobíme šlehačkou a ovocem a ihned podáváme. V uzavřené dóze vydrží i několik dní.

141 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Yorumlar


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page