Sněhová pusinka, křupavá a uvnitř vláčná, zdobená šlehačkou a ovocem, se v puse úplně rozplyne. Lehká jako sukně baletky Anny Pavlovy, po které má jméno.
4 bílky
200 g jemného cukru krupice
lžička kukuřičného škrobu
lžička bílého vinného octa
500 ml smetany
ovoce
Troubu předehřejeme na 175°C. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, po částech do něj přisypáváme cukr a škrob, nakonec přilijeme ocet. Na plech vyložený pečícím papírem lžícemi tvoříme kupičky, které uprostřed prohloubíme, aby v nich lépe držela šlehačka. (Můžeme taky udělat jednu velkou pusinku a Pavlovu podávat jako dort).
Vložíme do spodní části trouby a teplotu ihned snížíme na 100°C a pečeme asi hodinu a půl. Po upečení necháme pusinky vychladnout, zdobíme šlehačkou a ovocem a ihned podáváme. V uzavřené dóze vydrží i několik dní.
Yorumlar