Perník patří k Pardubicím stejně jako dostihy nebo Krychlič. :-) A já tu bydlím přes 11 let a za tu dobu jsem ho nepekla ani jednou… Čas to napravit!
400 g hladké mouky
150 g cukru moučka
2 vejce
500 ml mléka
2 lžíce kakaa
150 ml oleje
2 lžíce marmelády
kypřicí prášek
kypřicí prášek do perníku
lžička skořice
Na polevu:
100 g čokolády
30 g másla
vlašské ořechy nebo kokos
Troubu si předehřejme na 210°C, plech nebo formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny suroviny smícháme v míse dohromady, vlijeme do formy a dáme do trouby. Zda je perník upečený, vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem, polijeme vychladlý perník a posypeme nasekanými ořechy nebo kokosem.
Comments