Holka v zástěře
Perník
Aktualizováno: 25. 9. 2018

Perník patří k Pardubicím stejně jako dostihy nebo Krychlič. :-) A já tu bydlím přes 11 let a za tu dobu jsem ho nepekla ani jednou… Čas to napravit!
400 g hladké mouky 150 g cukru moučka 2 vejce 500 ml mléka 2 lžíce kakaa 150 ml oleje 2 lžíce marmelády kypřicí prášek kypřicí prášek do perníku lžička skořice
Na polevu:
100 g čokolády 30 g másla vlašské ořechy nebo kokos
Troubu si předehřejme na 210°C, plech nebo formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny suroviny smícháme v míse dohromady, vlijeme do formy a dáme do trouby. Zda je perník upečený, vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem, polijeme vychladlý perník a posypeme nasekanými ořechy nebo kokosem.