top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Pistáciové sušenky

Aktualizováno: 3. 1. 2019



Moje mamka začínala vždycky péct kolem 15. prosince, na pár večerů „si k tomu stoupla“ (jak říkala) a bylo hotovo přes dvacet druhů. Pro mě nepochopitelná věc, pečení cukroví mě moc nebaví. Takže tohle, že čtyř surovin a hotové do hodiny, je přesně pro mě!

 

Na asi 90 kousků:

130 g nesolených pistácií 280 g hladké mouky 90 g cukru krupice 225 g másla

Troubu předehřejeme na 180°C. Nesolené vyloupané pistácie spaříme horkou vodou a necháme v míse asi 3 minuty. Potom scedíme, stáhneme slupku a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme usušit do trouby, trvá to asi 8 minut.

Pistácie rozemeleme na mouku a smícháme s hladkou moukou. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do světlé nadýchané pěny, přidáme mouku a pistácie a z vzniklého těsta odebíráme kousky o váze asi 7 gramů (o něco větší než lískový ořech) a tvarujeme kuličky. Ty rozložíme na plech a dáme péct. Hned po upečení posypeme moučkovým cukrem a ještě jednou pocukrujeme až sušenky vychladnou.

Původní recept je od Dity P., ale vynechala jsem sůl.

569 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page