top of page
DSC_1002.JPG

Pomazánka z uzené makrely

  • Obrázek autora: Holka v zástěře
    Holka v zástěře
  • 17. 9. 2018
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 19. 9. 2018



Uzená makrela přinesená v papíru, tajný ujídání chleba na kostičky tátovi nebo šumavská topinka, to jsou moje vzpomínky na kuchyni v dětství. A když občas na makrelu narazím, půlku sním rovnou z papíru jako tenkrát a z půlky si dělám tuhle pomazánku.

 

1 makrela 125 g Lučiny 2 vejce kyselá okurka plnotučná hořčice sůl, pepř, pažitka

Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Z makrely vyndáme páteř a kosti, maso dáme do mísy s Lučinou, na kostičky nakrájenými vejci a najemno nakrájenou kyselou okurku a smícháme. Přidáme hořčici, dochutíme solí a pepřem. Před podáváním posypeme pažitkou. 

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page