top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Pusinky s čokoládou

Aktualizováno: 12. 8. 2019


Pokud má Vaše drahá polovička chřipku a líbání pod třešní je o víkendu nemyslitelné, upečte si tuhle dobrotu a snězte si ji pod rozkvetlou větví. Pusinka jako pusinka! :-)

 

100 g bílků 200 g krupicového cukru 80 g hořké čokolády

Bílky s cukrem smícháme, vložíme do vodní lázně a na mírném plameni zahříváme. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Vyjmeme, necháme mírně zchladnout. Mezitím do vodní lázně vložíme mísu s čokoládou a necháme ji rozpustit.

Bílky šleháme až vznikne velmi pevný sníh, trvá to asi 10 minut. Do sáčku se zdobicí špičkou na vnitřní stranu naneseme lžící čokoládu a naplníme sněhem. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky a pečeme asi 100 - 120 minut při teplotě 100°C. Pokud by rychle hnědly, teplotu snižte a pečte déle. Měly by být křupavé a uvnitř nesmí být „gumové“.

Po upečení necháme vychladnout a uchováváme ve vzduchotěsné nádobě, aby nezvlhly.


118 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page