Pokud má Vaše drahá polovička chřipku a líbání pod třešní je o víkendu nemyslitelné, upečte si tuhle dobrotu a snězte si ji pod rozkvetlou větví. Pusinka jako pusinka! :-)
100 g bílků
200 g krupicového cukru
80 g hořké čokolády
Bílky s cukrem smícháme, vložíme do vodní lázně a na mírném plameni zahříváme. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Vyjmeme, necháme mírně zchladnout. Mezitím do vodní lázně vložíme mísu s čokoládou a necháme ji rozpustit.
Bílky šleháme až vznikne velmi pevný sníh, trvá to asi 10 minut. Do sáčku se zdobicí špičkou na vnitřní stranu naneseme lžící čokoládu a naplníme sněhem. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky a pečeme asi 100 - 120 minut při teplotě 100°C. Pokud by rychle hnědly, teplotu snižte a pečte déle. Měly by být křupavé a uvnitř nesmí být „gumové“.
Po upečení necháme vychladnout a uchováváme ve vzduchotěsné nádobě, aby nezvlhly.
Comments