top of page
DSC_1002.JPG
Obrázek autoraHolka v zástěře

Quiche


Ideální společník na piknik s přáteli nebo skvělá lehká večeře. Základem je křehké těsto, které si naplníte podle Vaší chuti - slanina, čedar, cibule nebo špenát?

 

Na formu o průměru 29 cm:

175 g hladké mouky 100 g studeného másla 1 žloutek špetka soli 4 lžíce ledové vody

Náplň: baby špenát 100 g čedaru 3 vejce 250 ml smetany cherry rajčata sůl pepř

Další varianty:

slanina jarní cibulka pórek gorgonzola mladý hrášek chřest cibule...

Mouku vysypeme do mísy, přidáme studené máslo nakrájené na kousky a zbývající suroviny. Prsty vytvoříme „drobenku“ a rychle zpracujeme v hladké těsto, které dáme na 10 minut do lednice. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C. Těsto rozválíme, přeneseme do formy a vyložíme, těsto které přesahuje přes formu odřízneme. Dno propícháme vidličkou a dáme péct na 20 minut.


Mezitím si připravíme náplň: špenát spaříme horkou vodou a v míse rozšleháme vejce se smetanou a přidáme nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a přidáme špenát. Vlijeme do formy, přidáme na kolečka nakrájená rajčata a pečeme asi 25 minut. Podávat můžeme teplý i studený.

TIP: Pro ještě lepší těsto odeberte lžíci hladké mouky a nahraďte ji lžící strouhaného parmazánu.


322 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Chorizo sušenky

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page