Co je letošní léto na roštu Vašeho grilu nejčastěji? U nás je to sýr halloumi. Dokonce tak často a v tolika úpravách, že možná trumfneme kyperskou průměrnou spotřebu, která je 8 kg halloumi na osobu. :-)
2 porce:
250 g sýra halloumi
100 g quinoy (seženete např. v DM drogerii)
2 broskve
rukola nebo polníček
lžíce rozpuštěného másla
med
šťáva z ½ citrónu
Quinou uvaříme podle návodu (pozor, v nabídce jsou také quinoa vločky nebo pufovaná quinoa, tak ať nesáhnete vedle). Rozpůlené broskve nakrájíme na půlměsíčky a potřeme rozpuštěným máslem, sýr nakrájíme na plátky.
Na rozpálený gril položíme broskve a sýr a z každé strany grilujeme 3 – 5 minut. Mezitím si připravíme základ salátu: okapanou quinou vložíme do mísy, přidáme rukolu nebo polníček, pokapeme citrónovou šťávou a trochou medu a promícháme. Lehce osolíme a opepříme, poklademe sýrem a broskvemi a polijeme troškou rozpuštěného másla.
Recept je z webu Cat and Cook.
Comments