Bez vanilkových rohlíčků nejsou (alespoň pro mě) Vánoce. Tenhle recept jsem si kdysi opsala a zapomněla přepsat do surovin dva žloutky a celé roky je peču bez vajec a funguje to. Vám nabízím původní variantu. Rozhodně jsou ale krásně křehké a nemusíte do nich skoro ani kousnout, rozplynou se na jazyku.
80 g vlašských ořechů
200 g másla
280 g hl. mouky
80 g cukru moučka
2 žloutky
Ořechy umeleme najemno a na vál prosejeme mouku a cukr. Přidáme ořechy, žloutky a máslo. Zpracujeme v hladké těsto, které dáme alespoň na půl hodiny do lednice. Z kousků těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C dorůžova. Upečené rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem, můžeme přidat i zrníčka z lusku vanilky.
Comentarios