top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Čokoládové vafle

Aktualizováno: 19. 9. 2018



Vstávám v pět, skoro se nemaluju, do práce to mám dvě stě metrů a stejně tam chodím na sedmou... Miluju totiž snídaně! :-) Hezky si to připravit, přečíst pár stránek knížky, vypít čaj... Jestli to máte stejně, zkuste třeba tyhle čokoládové vafle.

 

Na asi 10 vaflí: 100 g hladké mouky 25 g moučkového cukru 25 g čokolády nebo čokoládových peciček 25 g másla 20 g kakaa 2 vejce 225 ml mléka ½ lžičky prášku do pečiva ½ lžičky jedlé sody špetka soli

V míse smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl. Přidáme rozpuštěné (ne horké) máslo a žloutky a mléko. Promícháme a necháme pár minut odstát. Mezitím si připravíme tuhý sníh z bílků a špetky soli. Opatrně vmícháme do připravené směsi a nakonec zamícháme nasekanou čokoládu.

Vaflovač nahřejeme, mírně potřeme olejem, nalijeme těsto a pečeme přibližně 5 minut. Podáváme poprášené moučkovým cukrem a podle chuti s ovocem, jogurtem, šlehačkou, javorovým sirupem...

Pokud připravujete vafle na společnou snídani, rozehřejete troubu na nižší teplotu a hotové vafle tam odkládejte, aby nevychladly. 


938 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Pribináček

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page