top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Aktualizováno: 23. 10. 2018


Moje láska k máku je v naší rodině občas terčem vtipů, kdysi jsem ho totiž jedla denně a mlela ho na mámině robotu tak často, až se zoubky mlýnku zbrousily dohladka... Dneska ho už tak často nejím, ale na švestkové knedlíky mák rozhodně patří!

 

Na asi 20 knedlíků:

300 g brambor

100 g hrubé mouky sůl 15 g másla 1 menší vejce švestky

Na posypání:

mák

moučkový cukr

rozpuštěné máslo

Brambory uvaříme ve slupce, ideálně den předem. Oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku, sůl, změklé máslo a vejce.


Zpracujeme těsto, ze kterého utrháváme kousky a do každého zabalíme nevypeckovanou švestku (lépe se balí). Vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme knedlíky z vody, vložíme na talíř, posypeme mákem s cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

265 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page