Jestli ještě někdy sáhnu po granole v obchodě, ať dostanu přes ruku! Tahle domácí je plná ořechů, křupavá a nepřeslazená. Díky ní je ranní vstávání o kousek příjemnější.
200 g ovesných vloček (nejlépe namíchat jemně mleté a celé)
50 g mandlí
30 g lískových ořechů
30 g kokosových lupínků
lžíce kakaa (lze vynechat)
2 velké lžíce kokosového oleje
2 velké lžíce medu
Dále lze přidat různé druhy ořechů, pomerančovou šťávu nebo med nahradit javorovým sirupem. Po upečení můžete přidat sušené ovoce.
Troubu rozehřejeme na 160°C a plech vyložíme pečicím papírem. V míse smícháme vločky, nasekané mandle a kokosové lupínky a přidáme kakao. Na mírném plameni rozpustíme kokosový olej a přidáme med. Tím přelijeme směs vloček a ořechů, stačí jen obalit, vločky by neměly "plavat" a směs rozložíme na pečicí papír. Pečeme 20 minut, po deseti minutách pečení směs promícháme. Po úplném vychladnutí skladujeme v uzavíratelné dóze.
Comments