top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Pesto z medvědího česneku

Aktualizováno: 19. 9. 2018


Včera jsme cestou z výletu narazili u lesa na lány zelených lístečků medvědího česneku. Natrhali jsme kytku a doma jsem ji proměnila v tohle výrazné, lehce štiplavé a česnekem vonící pesto. Na těstoviny nebo jen tak na opečený chleba perfektní.

 

150 g medvědího česneku 50 g parmezánu 50 g slunečnicových nebo piniových semínek olej sůl, pepř


Semínka lehce opečeme na pánvi nasucho, medvědí česnek omyjeme a necháme okapat. Několikrát překrojíme, aby se lépe mixoval. Do mixéru hodíme česnek a zalijeme trochou oleje (asi 3 lžíce), ten postupně přidáváme. Nakonec přidáme semínka a najemno nastrouhaný sýr a ještě chvilku mixujeme. Hotové pesto osolíme a opepříme, dáme do skleněné nádoby, několikrát s ní po naplnění bouchneme, aby v ní nezůstaly vzduchové bubliny a zalijeme olejem (funguje jako konzervant). V lednici skladujeme max. několik týdnů. 



69 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page