top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Cuketový chlebíček s batátovým krémem (vgn)


Kdo chodí do pražské kavárny Etapa, určitě na tenhle chlebíček narazil. Kdo ho ochutnal, ten mu dost možná na první kousnutí propadnul. Tenhle zázrak má zeleninový základ - do těsta se dává cuketa a do krému batáty. Funguje to skvěle a já děkuju, že na blogu Petr s Gabi recept zveřejnili, protože fakt stojí za to.

 

Chlebíček

200 g cukety 100 g řepkového oleje 35 g kakaa 180 g třtinového cukru špetka soli 220ml vody lžíce citrónové šťávy 220 g hladké špaldové mouky 7 g jedlé sody


Krém

300 g batátů 100 g vysokoprocentní čokolády (min. 70%) 40 g kokosového oleje 20 g javorového sirupu špetka soli 50 ml kokosového mléka z plechovky


Troubu si předehřejeme na 180°C, batáty nakrájíme na větší kousky, propícháme vidličkou a dáme péct, stačí asi 40 minut, podle velikosti kusů.


Cuketu nastrouháme nahrubo, mírně posolíme a odložíme stranou.

V misce smícháme všechny suroviny na chlebíček a přidáme vyždímanou cuketu. Pečicí papír zmuchláme, aby se nám lépe tvaroval, a vyložíme jím formu na chlebíček. Vlijeme těsto a dáme péct asi na 40 minut. Jestli je upečeno, vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta. Když je čistá, je chlebíček hotový.

Změklé batáty necháme vychladnout a poté oloupeme. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem.


Do mixéru dáme oloupané batáty, rozpuštěnou čokoládu s olejem, špetkou soli a kokosovým mlékem (ta tučná část pod víčkem). Krém vložíme do lednice, aby trochu ztuhnul a šel lépe nanášet.


Chlebíček natřeme krémem (můžeme použít i zdobicí sáček s trezírovací špičkou a ozdobit) a posypeme ořechy, ovocem, strouhanou čokoládou.


381 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page