top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Křehký koláč s čokoládovou pěnou


Recept na tenhle koláč jsem zveřejnila už asi před dvěma lety. Ale s tak strašnou fotkou, že asi nikoho k upečení nenalákal. :-) Myslím, že to je škoda, protože je vážně skvělej. Takže byl čas ho upéct znovu a přefotit. Zkuste ho, ten čokoládovo-smetanový krém, který drží pohromadě jen tenká vrstva křehkého těsta, stojí za to! :-)

 

Na formu o průměru 26 cm: 150 g hladké mouky 90 g másla 25 g moučkového cukru 2 žloutky špetka soli Krém: 175 g hořké čokolády 200 ml zakysané smetany 250 g tvarohu ve vaničce 50 g třtinového cukru 2 vejce

3 plátky želatiny trochu mléka



Mouku vysypeme do mísy a spolu s cukrem a špetkou soli promícháme. Přidáme na kousky nakrájené studené máslo a žloutky a propracujeme. Vzniklé těsto zabalíme do folie a dáme do lednice, alespoň na hodinu.

Troubu předehřejeme na 190°C. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát, který přeneseme do formy, přimáčkneme na boky formy a zarovnáme nožem. Propícháme vidličkou a dáme do trouby asi na 20 minut. Mezitím si připravíme náplň: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a v další míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a žloutky. Vyšleháme bílky dotuha a do vody namočíme želatinu, kterou pak rozpustíme v trošce teplého mléka. Krém smícháme s vychladlou čokoládou, vlijeme želatinu a promícháme. Nakonec vmícháme bílky. Vlijeme na vychladlý korpus a dáme alespoň na 5 hodin do lednice. Ozdobíme ovocem nebo čokoládou.


Za úpravu fotek děkuju Honzovi. :-)

1 218 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page