top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Maková bábovka s višněmi


Bábovka je tradiční moučník (nejen) na nedělní stůl, na který má každý doma svůj oblíbený, a třeba po mnoho generací předávaný, recept. Jestli ale chcete zkusit něco jiného než mramorovanou klasiku, vyzkoušejte tuhle nadýchanou s mákem a višněmi.

 

250 g změklého másla 190 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 6 vajec 150 g mletého máku 180 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 200 – 250 ml mléka višně (lze použít kompotované)

Troubu předehřejeme na 180°C. Změklé máslo utřeme s oběma cukry a žloutky do nadýchané pěny. V druhé míse smícháme prosátou mouku s mákem a kypřicím práškem. Smícháme se žloutkovou pěnou a přilijeme mléko. Ušleháme sníh z bílků a špetky soli a opatrně přidáme po částech do těsta a obracením vařečky zapracujeme. Nakonec vmícháme vypeckované višně. Nalijeme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou a pečeme asi 1 hodinu.


Pokud povrch začne rychle tmavnout, přikryjeme alobalem. Zda je bábovka upečená, vyzkoušíme zapíchnutím špejle. Po vyndání ji necháme několik minut stát a poté překlopíme. Pocukrujeme a můžeme podávat.


566 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page