DSC_1002.JPG
  • Holka v zástěře

Nadýchané lívance


Mám ráda snídaně a miluju víkendová letní líná rána, kdy se na nic nespěchá... A protože ráno dělá den, na začátek víkendu jsou tyhle nadýchané lívanečky tou nejlepší volbou.

Na asi 10 lívanečků:

2 vejce 250 ml mléka 5 lžic másla 190 g hladké mouky 4 lžičky kypřícího prášku 1 lžíce cukru 1/2 lžičky soli

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme vejce s mlékem a přilijeme vychladlé máslo. V druhé míse smícháme sypké suroviny a po částech je zašleháme do tekuté směsi. Každou část pořádně promícháme, aby nevznikly žmolky. Těsto necháme asi 10 minut odpočívat a pak opékáme na rozpálené pánvi s kouskem másla.

Podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, ovocem, medem, javorovým sirupem, máslem, čokoládou, marmeládou... Podle naší chuti.


Recept na nekynuté lívance je z kuchařky Dity P.

526 zobrazení
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2018 Holka v zástěře