
Mám ráda snídaně a miluju víkendová letní líná rána, kdy se na nic nespěchá... A protože ráno dělá den, na začátek víkendu jsou tyhle nadýchané lívanečky tou nejlepší volbou.
Na asi 10 lívanečků:
2 vejce
250 ml mléka
5 lžic másla
190 g hladké mouky
4 lžičky kypřícího prášku
1 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme vejce s mlékem a přilijeme vychladlé máslo. V druhé míse smícháme sypké suroviny a po částech je zašleháme do tekuté směsi. Každou část pořádně promícháme, aby nevznikly žmolky. Těsto necháme asi 10 minut odpočívat a pak opékáme na rozpálené pánvi s kouskem másla.
Podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, ovocem, medem, javorovým sirupem, máslem, čokoládou, marmeládou... Podle naší chuti.
Recept na nekynuté lívance je z kuchařky Dity P.
Comments