top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Ořechová bábovka


Myslela jsem si, že bábovka Savoy, kterou mám tady mezi recepty, nenajde konkurenci. Tahle jí ale šlape na paty a dost možná je ještě o kousek lepší! Plná ořechů a krásně vláčná – zkrátka skvělá.

 

6 vajec 180 g másla 250 ml smetany ke šlehání 360 g polohrubé mouky 210 g cukru moučka 1 prášek do pečiva 200 g mletých vlašských ořechů 2 lžíce rumu (nemusí být)

Troubu předehřejeme na 160°C. Změklé máslo šleháme s polovinou cukru do pěny, postupně zašleháme žloutky a po částech přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem, střídavě se smetanou. V další míse vyšleháme bílky se špetkou soli a přidáme druhou polovinu cukru, až vznikne pevný sníh. Ten po částech opatrně vmícháme do těsta a na závěr vmícháme vlašské ořechy.


Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct – v původním receptu se píše hodina, já ve svojí troubě pekla hodinu a půl. Pokud by bábovka začala rychle tmavnout, přikryjte ji alobalem. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout, před podáváním pocukrujeme.

1 694 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page