top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Perník

Aktualizováno: 25. 9. 2018


Perník patří k Pardubicím stejně jako dostihy nebo Krychlič. :-) A já tu bydlím přes 11 let a za tu dobu jsem ho nepekla ani jednou… Čas to napravit!

 

400 g hladké mouky 150 g cukru moučka 2 vejce 500 ml mléka 2 lžíce kakaa 150 ml oleje 2 lžíce marmelády kypřicí prášek kypřicí prášek do perníku lžička skořice

Na polevu:

100 g čokolády 30 g másla vlašské ořechy nebo kokos

Troubu si předehřejme na 210°C, plech nebo formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny suroviny smícháme v míse dohromady, vlijeme do formy a dáme do trouby. Zda je perník upečený, vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem, polijeme vychladlý perník a posypeme nasekanými ořechy nebo kokosem. 

323 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page