Pečené papriky miluju - ať už jako salát k letnímu grilování nebo třeba v pomazánce. Ale omáčka z ořechů a paprik? Jo, jde to! Tohle pesto je díky kešu oříškům krásně krémové a použít se dá na těstoviny, nebo třeba na opečené plátky bagety.
Pro 4 osoby:
4 červené papriky
50 g parmazánu
50 g kešu oříšků, nesolených
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
bazalka (nebo hladkolistá petržel) sůl, pepř
Troubu rozehřejeme na 180°C, papriku omyjeme, ukrojíme stopku a vydlabeme semínka. Plech vyložíme pečícím papírem, potřeme troškou oleje a papriku na něj položíme.
Pečeme asi 25 minut, až se na paprice začnou dělat černé skvrny.
Upečenou dáme do misky, přikryjeme fólií asi na 20 minut. Poté slupku sloupneme, vložíme do mixéru společně s nastrouhaným parmazánem a kešu oříšky, přidáme olej, česnek a několik lístků bazalky nebo hladkolisté petržele. Rozmixujeme dohladka, osolíme a opepříme.
Comments