Dlouho jsem hledala recept na muffiny, které jsou plné čokolády, krásně měkké a vláčné. Tenhle splňuje všechno a navíc je příprava hodně rychlá – za 30 minut jsou hotové.
Na 10 velkých muffinů:
250 g hladké mouky
25 g kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
1 rovná lžička jedlé sody
špetka soli
85 g bílé čokolády
85 g hořké čokolády
100 g mléčné čokolády
2 vejce
285 ml zakysané smetany
85 g tmavého cukru
85 g rozpuštěného másla
Troubu předehřejeme na 190°C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva a sodou, čokolády nasekáme na větší kousky a přimícháme do sypké směsi. V další míse rozšleháme vejce, přidáme zakysanou smetanu a rozpuštěné máslo. Nakonec obě směsi smícháme, jen několikrát obrátíme lžící, nemusíme důkladně promíchávat.
Těsto rozdělíme do košíčků a dáme péct asi na 20 minut. Nejlepší jsou ještě teplé, když je čokoláda tekutá.
Comments