Holka v zástěře
Bábovka Savoy

Ta nejlepší bábovka která může být, dříve podávaná v kavárně Savoy. Na suroviny náročnější, ale žádná dusivka, kterou musíte zapíjet čajem. Díky smetaně krásně vláčná, díky bílkovému sněhu nádherně nadýchaná.
6 větších vajec 280 g másla vanilka 260 g moučkového cukru 250 ml smetany 360 g polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 100 g vlašských ořechů 150 g nugátu nebo čokolády 30 g kakaa (nemusí být)
Troubu předehřejeme na 180°C, velkou bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Ve větší míse utřeme máslo s polovinou cukru, přidáme vanilku. Po jednom vmícháme žloutky a přilijeme smetanu. Vsypeme po částech mouku s kypřicím práškem. V další míse ušleháme bílky se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem až vznikne pevný sníh, který přidáme do těsta.
Nasekáme ořechy a nugát (lze použít např. ledové kaštany) a promícháme. Část těsta můžeme dát stranou a obarvit kakaem. Do formy vlijeme část světlého těsta, kakaové těsto a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme asi 80 minut, pokud povrch začne rychle tmavnout, přikryjeme bábovku alobalem. Po upečení vyklopíme a poprášíme moučkovým cukrem.
Poznámka: Bábovku doporučuji po upečení překlopit na podnos a na formu položit utěrku namočenou ve studené vodě a nechat dlouho odpočinout. Opakovaně jsem trpělivá nebyla, snažila se ji dostat z formy hned a bábovka se roztrhla.