top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Brownie cupcakes s malinovým krémem


Těsto na cupcakes je čokoládové a hutné, zdobené jemně nakyslým malinovým krémem a krásně to k sobě pasuje!

 

120 g hořké čokolády (min. 50% obsahu kakaa) 115 g másla 200 g cukru krupice 3 velká vejce 95 g mouky (půl hladké, půl polohrubé) špetka soli

Malinové pyré: 200 g mražených malin 3 - 4 lžíce cukru krupice

Krém: 250 g mascarpone 120 - 140 g malinového pyré 200 ml smetany ke šlehání 40% cukr moučka podle chuti

Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do mísy spolu s máslem a necháme rozehřát ve vodní lázni. Necháme mírně vychladnout, přidáme cukr a promícháme. Do čokoládové směsi přidáme vejce a pořádně zamícháme. Nakonec přidáme mouku se solí. Těsto vlijeme do papírových košíčků vložených do formy na muffiny a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C asi na 20 minut – troubu hlídejte, těsto nesmí být vysušené, ale uvnitř lehce vlhké. Necháme vychladnout a připravíme si pyré a krém.

Mražené maliny dáme do kastrůlku s lžící vody, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přes jemné sítko maliny propasírujeme, abychom se zbavili zrníček. Vzniklé pyré dáme vychladnout.

Mascarpone smícháme s malinovým pyré a cukrem, přilijeme smetanu a šleháme do tuhého krému, raději na nižší stupeň, abychom krém nepřešlehali. Na vychladlé cupcakes nastříkáme krém pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou, nakonec ozdobíme malinou nebo čokoládou.

Recept je z webu www.vikendovepeceni.cz

3 213 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page