top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Cookies



Cookies jsem zkusila upéct jednou asi před deseti lety a nechápala jsem, co na těch tvrdých placičkách Američanům chutná. K dalšímu pokusu jsem se proto odhodlala, až když jsem našla tenhle recept. Měkké, plné čokolády a ořechů a... naprosto ty Američany chápu. :-)

 

140 g pšeničné hladké mouky 130 g pšeničné chlebové mouky ¾ lžičky sody na pečení ¾ lžičky prášku do pečiva ¾ lžičky mořské soli 140 g másla 180 g třtinového cukru 1 větší vejce 1 lžíce vanilkového cukru nebo vanilka 125 g kvalitní hořkosladké čokolády (min 60% kakaa) 75 g pekanových ořechů

Čokoládu a ořechy nasekáme nožem na kousky. Do větší mísy prosejeme obě mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl. V další míse šleháme mixérem změklé máslo s cukrem a vanilkou, celé to bude trvat asi 10 minut. Pak přidáme vejce a pořádně promícháme. Potom snížíme mixér na nižší stupeň a přidáme suché smíchané suroviny a nakonec přidáme ořechy a čokoládu. Vzniklé těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice alespoň na 24 hodin.

Druhý den vyndáme těsto, necháme trochu povolit a z jednotlivých kousků těsta uděláme kuličku, položíme na plech vyložený pečicím papírem a "rozplácneme". Při pečení trochu nabydou a rozjedou se. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 14 - 16 minut. Při delším pečení by sušenka ztvrdla, pokud tedy máte rádi tvrdší cookies, nechte je v troubě ještě o 2 minuty déle. Po upečení je stáhněte z plechu i s pečicím papírem, aby se dále nedopékaly. Skladujeme v uzavíratelné dóze.

Upravený původní recept od Kitchenette.

165 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page