Recept na kremrole už tu jeden je - z domácího listového těsta. Tohle je neméně dobrá varianta trubiček se sněhovým krémem, akorát je mnohonásobně rychlejší. A na jejich přípravu nepotřebujete nic víc, než tři suroviny a sníh na náplň.
370 g hladké mouky
280 g másla
190 ml zakysané smetany
1 vejce na potření
Sníh:
90 g bílků (přibližně ze tří vajec)
180 g cukru krupice
Z mouky, změklého másla a zakysané smetany vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu odpočinout. Trubičky na kremrole si potřeme máslem, z těsta vyválíme tenký plát a z něj krájíme proužky asi 3 cm široké. Namotáme na trubičky, vložíme na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova, trvá to asi 15 minut. Ještě teplé stáhneme z trubiček a necháme zcela vychladnout.
Mezitím si připravíme sníh: Do misky vlijeme bílky a přisypeme cukr a vložíme do vodní lázně. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté vyšleháme tuhý sníh, který dáme do sáčku se zdobicí špičkou a plníme kremrole. Na závěr pocukrujeme moučkovým cukrem.
ความคิดเห็น