top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Kremrole ze zakysané smetany


Recept na kremrole už tu jeden je - z domácího listového těsta. Tohle je neméně dobrá varianta trubiček se sněhovým krémem, akorát je mnohonásobně rychlejší. A na jejich přípravu nepotřebujete nic víc, než tři suroviny a sníh na náplň.

 

370 g hladké mouky

280 g másla

190 ml zakysané smetany

1 vejce na potření


Sníh:

90 g bílků (přibližně ze tří vajec)

180 g cukru krupice


Z mouky, změklého másla a zakysané smetany vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu odpočinout. Trubičky na kremrole si potřeme máslem, z těsta vyválíme tenký plát a z něj krájíme proužky asi 3 cm široké. Namotáme na trubičky, vložíme na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova, trvá to asi 15 minut. Ještě teplé stáhneme z trubiček a necháme zcela vychladnout.


Mezitím si připravíme sníh: Do misky vlijeme bílky a přisypeme cukr a vložíme do vodní lázně. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté vyšleháme tuhý sníh, který dáme do sáčku se zdobicí špičkou a plníme kremrole. Na závěr pocukrujeme moučkovým cukrem.

6 438 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

ความคิดเห็น


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page