top of page
DSC_1002.JPG
  • Obrázek autoraHolka v zástěře

Lívance z ricotty

Aktualizováno: 26. 2. 2019


Kolik druhů lívanců umíš, tolikrát jsi člověkem. Nebo tak nějak. Kromě těch z kynutého těsta nebo amerických "fluffy" nebo jogurtových, které se dají udělat i jako vafle, mám teď tohohle favorita - ze špaldové mouky a ricotty. Hezké ráno!

 

Na asi 6 větších lívanců:

100 g špaldové mouky

60 g ricotty

125 ml mléka

1 vejce

lžíce citrónové šťávy

lžička citrónové kůry

lžíce cukru

1/2 balíčku prášku do pečiva

1/2 lžičky jedlé sody

ovoce do těsta - borůvky, rybíz, maliny...


V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sodu, přidáme citrónovu šťávu a kůru nastrouhanou na jemno. V další misce promícháme mléko, ricottu a vejce. Obě směsi smícháme, přidáme hrst ovoce (může být i mražené) a na rozpálené pánvi (na sklokeramické desce používám stupeň 5 z 9) smažíme na trošce přepuštěného másla po obou stranách.


Za rozsvícení fotky děkuju Honzovi. :-)

517 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

bottom of page