Kolik druhů lívanců umíš, tolikrát jsi člověkem. Nebo tak nějak. Kromě těch z kynutého těsta nebo amerických "fluffy" nebo jogurtových, které se dají udělat i jako vafle, mám teď tohohle favorita - ze špaldové mouky a ricotty. Hezké ráno!
Na asi 6 větších lívanců:
100 g špaldové mouky
60 g ricotty
125 ml mléka
1 vejce
lžíce citrónové šťávy
lžička citrónové kůry
lžíce cukru
1/2 balíčku prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
ovoce do těsta - borůvky, rybíz, maliny...
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sodu, přidáme citrónovu šťávu a kůru nastrouhanou na jemno. V další misce promícháme mléko, ricottu a vejce. Obě směsi smícháme, přidáme hrst ovoce (může být i mražené) a na rozpálené pánvi (na sklokeramické desce používám stupeň 5 z 9) smažíme na trošce přepuštěného másla po obou stranách.
Za rozsvícení fotky děkuju Honzovi. :-)
Comments