DSC_1002.JPG
  • Holka v zástěře

Tartaletky s čokoládou


Tartaletka z křehkého máslového těsta, krém z čokolády a smetany a navrch šťavnatá malina. Práce téměř nulová, úspěch stoprocentní. :-)

Na cca 30 kousků:

150 g hladké mouky 40 g moučkového cukru

špetka soli ½ vanilkového cukru citrónová kůra

100 g másla 1 žloutek


Krém:

250 g čokolády s vysokým obsahem kakaa 250 ml smetany ke šlehání 100 g másla


Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr a vanilkový cukr, nastrouhanou kůru asi z ½ citrónu, přidáme sůl a nakrájené máslo a zpracujeme v drobenku. Přidáme žloutek a vypracujeme hladké těsto a dáme do lednice odpočinout.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z těsta ukrajujeme kousky o velikosti vlašského ořechu, vtlačíme do formiček a pečeme asi 15 minut dozlatova. Necháme mírně vychladnout a vyklepneme z formiček.


Do vodní lázně dáme misku s čokoládou, kterou necháme rozpustit a přilijeme smetanu. Poté přidáme máslo, necháme vše rozehřát a vymícháme do hladkého krému. Ten dáme do lednice ztuhnout (trvá to asi 2 hodiny). Naplníme cukrářský sáček se zdobicí špičkou a tartaletky naplníme. Nakonec ozdobíme malinou.


Uchováváme v lednici, před podáváním necháme alespoň hodinu povolit.

984 zobrazení
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Nové recepty

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2018 Holka v zástěře