Tartaletka z křehkého máslového těsta, krém z čokolády a smetany a navrch šťavnatá malina. Práce téměř nulová, úspěch stoprocentní. :-)
Na cca 30 kousků:
150 g hladké mouky 40 g moučkového cukru
špetka soli ½ vanilkového cukru citrónová kůra
100 g másla 1 žloutek
Krém:
250 g čokolády s vysokým obsahem kakaa 250 ml smetany ke šlehání 100 g másla
Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr a vanilkový cukr, nastrouhanou kůru asi z ½ citrónu, přidáme sůl a nakrájené máslo a zpracujeme v drobenku. Přidáme žloutek a vypracujeme hladké těsto a dáme do lednice odpočinout.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Z těsta ukrajujeme kousky o velikosti vlašského ořechu, vtlačíme do formiček a pečeme asi 15 minut dozlatova. Necháme mírně vychladnout a vyklepneme z formiček.
Do vodní lázně dáme misku s čokoládou, kterou necháme rozpustit a přilijeme smetanu. Poté přidáme máslo, necháme vše rozehřát a vymícháme do hladkého krému. Ten dáme do lednice ztuhnout (trvá to asi 2 hodiny). Naplníme cukrářský sáček se zdobicí špičkou a tartaletky naplníme. Nakonec ozdobíme malinou.
Uchováváme v lednici, před podáváním necháme alespoň hodinu povolit.
留言